Red Label Filter Series

Aquaking® Red Label series

Aquaking® stelt u met trots voor aan haar hoogwaardige filtersystemen, de Red Label Series.

Het fundament van deze filteroplossingen bestaat uit het nu al befaamde Red Label drumfilter. Deze trommelfilter van Nederlands fabricaat is vervaardigd uit Polypropeen (PP) en is met haar 70 micron zeefdoek de best denkbare mechanische filtratie. Hoogwaardige innovatieve oplossingen binnen dit trommelfilter in combinatie met een uitermate hoog bedieningsgemak maken dit trommelfilter ongeëvenaard.

De ideale uitbreiding van het Red Label drumfilter is het Red Label moving bedfilter voor de noodzakelijke perfecte biologische filtratie van uw vijverwater. Deze combinatie is dusdanig op elkaar afgestemd dat een stabiele bacteriecultuur is gewaarborgd en de afbraak van schadelijke stoffen optimaal verloopt. Onze ongeëvenaarde combifilters verenigen het Red Label Drumfilter en het Moving Bed Filter in één compacte filterbak. Combifilters worden geleverd met een doorstroming van 25, 35, 55 en 75 tot maar liefst 180 m3 per uur.! De Red Label Series worden aangedreven door de extreem energiezuinige Red Label pompen. Deze onderhoudsarme en duurzame pompen zijn mede door hun regelbare capaciteit de passende stuwende kracht voor elk systeem. De Red Label Series zijn ontwikkeld met behulp van jarenlange ervaring, de modernste technieken en de beste professionele materialen. Alle producten binnen de Red Label series hebben tot doel om op een eenvoudige en betrouwbare manier een perfecte waterkwaliteit te waarborgen. De Red Label Series bieden voor elke situatie een complete, optimale en passende oplossing.

Voordelen Red Label trommel- en combifilters:

 • Flexibele plug&play opstellingen.
 • Zeer hoogwaardige materialen RVS en polypropyleen (PP)
 • Geïntegreerde spraypomp.
 • Sproeinozzles met snelkoppeling.
 • Hoge druk spraypomp van 5 bar.
 • Zeefpanelen met 70 micron RVS gaas.
 • Aandrijfmotor 60 Nm.
 • Afvoergoot met hellingshoek voor betere afvoer naar riool.
 • Tussenscherm geschikt voor grote pompcapaciteiten.
 • Volledig gefabriceerd in Nederland.
 • Volledig automatisch besturing.
 • Start automatisch opnieuw op na een stroomonderbreking.
 • Meertalige beschrijving in Nederlands, Frans, Duits en Engels.
 • Sensorgestuurde spoelintervallen.
 • Ingebouwde droogloopbeveiliging.
 • Mogelijkheid tot handbediening voor draaien en spoelen.
 • Magneetbeveiliging op afsluitdeksel.
 • Modulaire opbouw waardoor onderdelen snel uitwisselbaar zijn.
 • Moving bedfilters en combifilters worden geleverd met luchtstenen en biocarrier.
 • CE keurmerk.
 • 2 jaar fabrieksgarantie op alle onderdelen, exclusief zeefelementen.

 

Hoe werkt een Aquaking® Red Label Drumfilter?

Een trommelfilter is een mechanisch voorfilter dat op een eenvoudige manier zeer fijne vervuiling (tot 70 micron) uit een waterstroom kan filteren. Het water stroomt gravity het filter in en stroomt via de binnenzijde van de trommel door het gaasdoek waarop het vuil achterblijft. Bij een bepaalde mate van vervuiling zal het gaasdoek dichtslibben waardoor dit minder water doorlaat. Aan de buitenzijde van het gaasdoek zal daardoor het waterpeil in het filter zakken. Wanneer het water beneden een ingesteld peil komt wordt dit “gezien” door een sensor en treedt er een spoelcyclus in werking. Een aandrijfmotor zorgt ervoor dat de trommel gaat draaien waarbij het zeefdoek via spuitkoppen door een spraypomp van 5 bar schoongespoten wordt. De nozzle’s spuiten water met het vuil van buitenaf van het zeefdoek in een afvoergoot. Dit vervuilde water wordt via de goot afgevoerd naar het riool. De doorstroming van het zeefdoek is op deze manier hersteld waardoor het waterniveau in het filter stijgt. Een sensor detecteert wanneer het waterpeil tot het gewenste niveau gestegen is en schakelt de aandrijving en spraypomp uit. Hierna herhaalt de gehele cyclus zich opnieuw. Dit systeem draagt er zorg voor dat het water dat het filter verlaat geen vuildeeltjes bevat die groter zijn dan de openingen in het zeefdoek ofwel 70 micrometer. Het verwijderen van nog fijnere vuildeeltjes is niet wenselijk omdat dit de biologische filterwerking van de volgende elementen van uw filterlijn nadelig beïnvloedt. 

Hoe werkt een Aquaking® Red Label Moving Bed Filter?

De ideale uitbreiding van het Red Label Drumfilter is het Red Label Moving Bedfilter. Na verwijderen van het grove vuil door het drumfilter komt het water terecht in dit biologische filter. In deze filterfase wordt het water in contact gebracht met bacteriën die groeien op een kunststof materiaal de zgn biocarrier.  De hoeveelheid Biocarrier die toegepast dient te worden is afhankelijk van de hoeveelheid afval dat het filter te verwerken krijgt. De Biocarrier wordt in het filter in beweging gehouden door lucht aangevoerd door 2 luchtstenen. Voor een optimale verwerking van afvalstoffen door de bacteriën in de biofilm is een bepaalde mate van “vervuiling“ nodig. Hierdoor is het niet wenselijk dat het voorfilter (drumfilter) alle vuil afvangt dat kleiner is dan 70 micron. De Red Label Moving Bed Filters worden geleverd inclusief luchtstenen en 100 liter Biocarrier.  

De combinaties van Red Label Drumfilter en Red Label Moving Bed Filter zijn dusdanig op elkaar afgestemd dat een stabiele bacteriecultuur is gewaarborgd en de afbraak van schadelijke stoffen optimaal verloopt.

De verkoopprijs van een Red Label trommelfilter, Moving Bedfilter of Red Label combifilter is inclusief garantie, service en na-controle van een vakman bij u thuis of alles goed is geïnstalleerd.
 Eventuele aanpassingen aan systeem kan ook door ons worden verzorgd tegen een meerprijs. De prijs is exclusief aansluitmateriaal.

Informeer bij uw Aquaking® Red Label series dealer

KLIK HIER OM NAAR HET VOLLEDIGE RED LABEL SERIES DRUMFILTER ASSORTIMENT TE GAAN.

 

Copyright © AquaKing. All Rights Reserved.